• Gotowanie dla geeków. Wydanie II

Brak towaru
69.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier 15.99
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.87 kg
ISBN 978-83-283-4992-6
Zostaw telefon

Dociekliwygeek w kuchni nie zadowoli się prostym odtwarzaniem gotowych przepisów z czyjegoś bloga. Będzie drążyć, zastanawiać się, popróbuje eksperymentów. Być może da się ponieść intuicji albo postara się uzyskać zaskakujące połączenie smaków i zapachów. Tak pojmowana kuchnia staje się miejscem niezwykłym, gdzie nauka harmonijnie łączy się ze sztuką, przyjemność ze zdrowiem, a poszczególne detale przepisu uzyskują specjalne znaczenie. Niezależnie od tego, czy chcesz zrobić proste naleśniki, czy przygotować wykwintne danie, które zachwyci gości, postaw na subtelne połączenie prawideł fizyki i chemii ze szczyptą artystycznej improwizacji!

Ta książka jest drugim, poszerzonym i uzupełnionym wydaniem przewodnika po kuchni dla geeków. Znajdziesz tu mnóstwo przydatnych informacji, inspiracji i zadziwiających ciekawostek. W każdym rozdziale znalazły się przepisy kulinarne, propozycje eksperymentów, a także informacje wprost od badaczy, naukowców i świetnych szefów kuchni. Dowiesz się, jakie procesy zachodzą w różnych temperaturach pieczenia i gotowania, jak zrobić idealne kruche ciasto i dlaczego warto postawić na sezonowość. Nie zabrakło wskazówek, dzięki którym będziesz gotować nie tylko pysznie, ale i zdrowo! Dzięki własnej ciekawości i chęci eksperymentowania oraz niewielkiej pomocy tej książki szybko odkryjesz, jak niezwykłym, fascynującym, magicznym i... nieodparcie przyjemnym miejscem jest Twoja kuchnia!

W tej książce między innymi:

  • przepisy na samotną szybką kolację i wystawne przyjęcie
  • przydatne informacje o wyposażeniu kuchni i poszczególnych produktach
  • co się dzieje podczas gotowania, pieczenia, duszenia, smażenia
  • co wpływa na wrażenia smaku i zapachu
  • karmelizacja cukru, sztuczki z szybkowarem, technika sous vide i inne

Kuchnia? Badaj, eksperymentuj, pytaj - i ciesz się!

Autor Jeff Potter
Format 20x22,5
Oprawa Miękka
Seria Helion
Stron 472
Tłumaczenie Arkadiusz Romanek
Tytuł oryginalny Cooking for Geeks: Real Science, Great Cooks, and Good Food, 2nd Edition
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie