-
Herbertz zestaw japońskich noży kuchennych Sashimi, Kodeba, Nakiri (392600)










3 elementowy zestaw japońskich noży w ozdobnym opakowaniu. Sashimi ostrze 210mm, waga 75g. Kodeba ostrze 160mm, waga 117g. Nakiri ostrze 170mm, waga 122g. Głownie ze stali nierdzewnej 420J2. Rękojeści z dębu japońskiego, Doskonały pomysł na prezent.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN | 4001833071720 |
Zostaw telefon |
392600 - 3 elementowy zestaw oryginalnych japońskich noży kuchennych w ozdobnym opakowaniu. Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści z dębu japońskiego, głownie wykonane z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2. Doskonały pomysł na prezent.
Sashimi - jeden z najdłuższych noży kuchennych. Nóż do sushi i sashimi o bardzo ostrym, jednostronnym szlifie, dzięki czemu można kroić wyjątkowo cienkie plastry. Nadaje się do skórowania, oprawiania ryb, owoców morza lub filetowania porcji mięsa, tworzenia artystycznych kompozycji z pasków surowej ryby, mięsa oraz warzyw. Nóż o bardzo sztywnej, długiej i niezwykle ostrej głowni, umożliwia uzyskanie zawsze tej samej grubości plastrów. Długość ostrza 210 mm, waga 75 g.
Kodeba - poręczny jednostronnie ostrzony nóż, przeznaczony do ogólnych zadań w kuchni, gdzie mały rozmiar jest korzystny. Doskonały do obrabiania ryb i mięs. Długość ostrza 160 mm, waga 117 g.
Nakiri - tradycyjny japoński nóż do szatkowania, siekania i krojenia owoców oraz warzyw. Bardzo dobrze wyważony, idealny do precyzyjnego rozdrabniania miękkich lub twardych produktów. Długość ostrza 170 mm, waga 122 g.
Opracowanie: firma Sharg®