• Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 3

No goods
2039.00
Enter your email
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 0 opak
The Weight Of The 0.15 kg
Leave your phone

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane, pierścień róg bawoli
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 45 cm
Długość ostrza - 30 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 4,8 mm3,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 237 g

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question