• Nóż składany Boker Plus Kaizen Black D2 - 57-61 HRC

Symbol: 01BO390

elegancki, lekki nóż składany z ostrzem ze stali D2 i okładzinami z antypoślizgowego materiału G10

Brak towaru
326.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Inpost paczkomaty 0
Kurier 0
Orlen Paczka 0
DPD dostawa do punktów 0
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.046 kg
Zostaw telefon

Boker Plus Kaizen Black 01BO390 - elegancki, lekki nóż składany z ostrzem ze stali D2 i okładzinami z antypoślizgowego materiału G10

 

Boker Plus Kaizen podejmuje głęboko zakorzenione podejścia filozofii Dalekiego Wschodu i przenosi ich podstawowe idee z poziomu duchowego na poziom materialny. Japoński termin Kaizen składa się z sylab Kai (zmiana, transformacja) i Zen (na lepsze) i opisuje ciągłe dążenie do doskonalenia. Doskonałość staje się zjawiskiem przejściowym i jest jedynie celem pośrednim w ciągłym procesie zmian. Jako elegancki nóż dżentelmena Boker Plus Kaizen wychodzi naprzeciw duchowi czasu i przekonuje sprytnymi, szczegółowymi rozwiązaniami.

Skromność jako znak prawdziwej wielkości doskonale ucieleśnia minimalistyczna płetwa, która niemal optycznie łączy się ze smukłym nożem, a dzięki ząbkom jest niezwykle funkcjonalna. Ostrze z łożyskiem kulkowym wykonane z satynowanego D2 radzi sobie z codziennymi zadaniami cięcia ze stoickim spokojem i zawsze wraca do swojego rdzenia dzięki niezawodnemu linerlockowi. Ozdobna śruba osi ostrza jest wizualnym punktem wyjścia Gentleman Folder jako symbolem zmiany formy i funkcji i kończy się w prostym otworze na smycz na końcu rękojeści. Teksturowany uchwyt wykonany z antypoślizgowego materiału G10 wygodnie leży w dłoni i jest wyposażony w praktyczny, głęboki klips do przenoszenia (tip-up/r). Z wysokiej jakości nylonowym etui do przechowywania.

 

Dane techniczne:

  • Stal klingi: D2 - 57-61 HRC
  • Długość całkowita: 180 mm
  • Długość klingi: 77 mm
  • Grubość klingi: 1.9 mm
  • Waga: 46 g
  • Blokada: Linerlock
  • Klips: tak 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie