• Nóż Herbertz CJH Skull Italian Stiletto Style Stainless, Satin (ART000141 - 584013)

Symbol: 584013

Italian Design folder, który odwołuje się formą do tradycyjnego Italian Stiletto, klasycznego włoskiego noża sprężynowego. Okładziny oraz płaz klingi zdobione są rzucającym się w oczy grawerowanym laserowo motywem niezliczonych czaszek...

Rozmiar wybór
pozostałe
Brak towaru
121.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11.99
DPD dostawa do punktów 11.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier 15.99
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.214 kg
Zostaw telefon

Italian Style folder, który odwołuje się formą do tradycyjnego Italian Stiletto, klasycznego włoskiego noża sprężynowego. Okładziny oraz płaz klingi zdobione są rzucającym się w oczy grawerowanym laserowo motywem niezliczonychczaszek. Dzięki oryginalnej konstrukcji, włoski sztylet zawsze udowadnia swoją skuteczność.

AISI 420 (American Iron and Steel Institute) martenzytyczna stal nierdzewna bogata w 0.15% węgiel, zawierająca min. 12% chromu, która oferuje wysoką hartowność w przedziale 54-56 HRC oraz wytrzymałość, ciągliwość, skrawalność i doskonałą odporność na korozję. Wysoka zawartość węgla powoduje powstawanie związków węglika chromu, zapewniających odporność na zużycie i zachowanie krawędzi po utwardzeniu. Ze względu na wysoką twardość, stal nadaje się do produkcji narzędzi skrawających, ostrzy noży oraz narzędzi medycznych. 

Głownia - precyzyjna i ostra o profilu Drop Point pokryta satynową powłoką. Gładkie ostrze typu Plain, wyprowadzono szlifem płaskim pełnym (Full Flat grind). Płetwa flippera (index-finger flipper) do szybkiego otwarcia klingi. Po otwarciu płetwa tworzy gardę zapobiegającą ześlizgnięciu się dłoni na ostrze. Solidna blokada klingi Liner-Lock. 

Rękojeść - profilowane pod dłoń, okładziny ze stali nierdzewnej pokryto motywem czaszek. Metalowy prawostronny klips umożliwia przenoszenie noża w pozycjitip-up (czubkiem do góry).

Opracowanie: firmaSharg® wyłączny importer

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie