Opis
Nóż Buck 149 Hookset 10" Salt Water Fillet to najdłuższy model z serii noży do filetowania, idealny na wyprawy w warunki morskie. Ostrze o długości 254 mm, wykonane z odpornej na korozję stali 5Cr15MoV, dodatkowo wzmocnione warstwą tytanu, doskonale sprawdza się przy pracy w słonej wodzie. Profilowane, elastyczne ostrze ułatwia precyzyjne filetowanie. Ergonomiczna, gumowana rękojeść z polipropylenu zapewnia pewny chwyt nawet w najtrudniejszych warunkach pogodowych. Nóż jest sprzedawany w komplecie z wytrzymałą kaburą z tworzywa sztucznego, co umożliwia bezpieczne przenoszenie i przechowywanie.
Parametry
- Stal klingi: 5Cr15MoV
- Długość całkowita: 405 mm
- Długość klingi: 254 mm
- Grubość klingi: 4,7 mm
- Waga: 236 g
- Rękojeść: Polipropylen, gumowana
- Kabura: Tworzywo sztuczne
- Powłoka ostrza: Tytanowa