-
Język
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]
Wysyłka w ciągu | 48 godzin | ||||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||||
Dostępność | 5 szt. | ||||||||||
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4971884082214 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm
Ten nóż o masywnym ostrzu przeznaczony jest przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry.
Przeznaczenie:
- filetowanie
- krojenie
Kolekcję noży MU Bamboo zaprojektował duet włoskich projektantów: Nunzia Paola Carallo i Jacopo Romano Grandis, w świecie designu funkcjonujących pod marką Carallo-Grandis. Noże te gorąco poleca Pietro Leemann, szef kuchni i właściciel znakomitej restauracji Joia w Mediolanie.
Do produkcji noży MU BAMBOO używa się najwyższej jakości japońskiej tzw nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do 58 HRC. Ich rękojeści wykonywane są z japońskiego bambusa, dla wzmocnienia karbonizowanego. Zastosowanie tego materiału do produkcji rękojeści jest swego rodzaju hołdem, jaki projektanci składają japońskiej przyrodzie - wszak bambus występuje powszechnie w Kraju Kwitnącej Wiśni.
Seria MU BAMBOO wymyślona została pod wpływem inspiracji współczesną kuchnią fusion, stąd Carallo-Grandis zaplanowali w niej zarówno noże typowe dla kuchni europejskiej, jak i noże klasycznie japońskie, takie jak Santoku, Deba, Usuba czy Sashimi. Cała kolekcja stanowi idealne połączenie włoskiego designu i japońskiej jakości.
Dane techniczne:
Ostrze - molibdenowo-wanadaowa stal
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 295 mm
Długość ostrza - 165 mm
Rękojeść - karbonizowany japoński bambus
Waga - ok. 250 g
- Produkty podobne
|
I odbierz 5% RABATU na pierwsze zakupy |
|