• Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

259.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11.99
Orlen Paczka 11.99
DPD dostawa do punktów 11.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier 15.99
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 48 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Zostaw telefon

Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą.Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

Dane techniczne:

Wymiary - 174 x 55 x 27 mm
Gradacja - 220/1000
Podstawka w zestawie - tak
Waga - 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)

Made in Japan

Wskazówki dotyczące użytkowania

1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.

2. Ustawić klingę pod kątem 10-15o, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.

Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.

3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.

4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie