Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Origami Polerowany
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniujednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.
Dane techniczne:
Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Rękojeść - stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 150 g
Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.