Tojiro Origami Black Polerowany Nóż Santoku 16,5cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół.Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki zastosowaniujednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Rękojeść - stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 150 g
Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.