• Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

No goods
365.00
Enter your email
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 0 opak
The Weight Of The 0.15 kg
Leave your phone

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 36 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość ostrza - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 122 g

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question