• Global SAI Nóż szefa kuchni 19cm

699.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 21 opak
The Weight Of The 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Global SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 19 cm SAI-01

Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

Dane techniczne:

Ostrze - 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza - 56-58 HRC
Długość całkowita - 34 cm
Długość ostrza - 19 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 245 g

Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża.Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami" (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question