• Herbertz zestaw japońskich noży kuchennych Sashimi, Kodeba, Santoku, Nakiri (392700)

The Symbol : 392700

4 elementowy zestaw japońskich noży w ozdobnym opakowaniu. Sashimi ostrze 210mm. Kodeba ostrze 160mm. Santoku ostrze 170mm. Nakiri ostrze 170mm. Rękojeści z dębu japońskiego, głownie ze stali nierdzewnej 420J2. Doskonały pomysł na prezent.

Rozmiar wybór
pozostałe
No goods
676.00
Enter your email
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 0 opak
Leave your phone

392700 - 4 elementowy zestaw oryginalnych japońskich noży w ozdobnym opakowaniu. Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści z dębu japońskiego, głownie wykonane z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2. Doskonały pomysł na prezent. 

 

Sashimi - jeden z najdłuższych noży kuchennych. Nóż do sushi i sashimi o bardzo ostrym, jednostronnym szlifie, dzięki czemu można kroić wyjątkowo cienkie plastry. Nadaje się do skórowania, oprawiania ryb, owoców morza lub filetowania porcji mięsa, tworzenia artystycznych kompozycji z pasków surowej ryby, mięsa oraz warzyw. Nóż o bardzo sztywnej, długiej i niezwykle ostrej głowni, umożliwia uzyskanie zawsze tej samej grubości plastrów. Długość ostrza 210 mm, waga 75 g.

 

Kodeba - poręczny jednostronnie ostrzony nóż, przeznaczony do ogólnych zadań w kuchni, gdzie mały rozmiar jest korzystny. Doskonały do obrabiania ryb i mięs. Długość ostrza 160 mm, waga 117 g.

 

Santoku - to połączenie noża kucharza i niewielkiego tasaka. Równoległy do ostrza grzbiet, łączy się z prostą krawędzią tnącą łagodnym łukiem. Dzięki swojej konstrukcji Santoku stał ulubionym nożem do siekania i szatkowania warzyw oraz owoców. Doskonale nadaje się też do cięcia i krojenia mięsa bez kości. Długość ostrza 170 mm, waga 102 g. 

 

Nakiri - tradycyjny japoński nóż do szatkowania, siekania i krojenia owoców oraz warzyw. Bardzo dobrze wyważony, idealny do precyzyjnego rozdrabniania miękkich lub twardych produktów. Długość ostrza 170 mm, waga 122 g.

 

Opracowanie: firma Sharg®

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question