• Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi

Brak towaru
2311.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Inpost paczkomaty 0
Kurier 0
Orlen Paczka 0
DPD dostawa do punktów 0
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagiba 30 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 45,5 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - 4,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 215 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie