• Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-1

Brak towaru
599.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Inpost paczkomaty 0
Kurier 0
Orlen Paczka 0
DPD dostawa do punktów 0
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze") to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku - do siebie (technika „hiki kiri"). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspieszaostrzenie noża.

Dane techniczne:

Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 25 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - 3 mm
Sposób ostrzenia - Szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 215 g

Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni - zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie