• Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-1

No goods
599.00
Enter your email
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 0 opak
The Weight Of The 0.15 kg
Leave your phone

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze") to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku - do siebie (technika „hiki kiri"). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspieszaostrzenie noża.

Dane techniczne:

Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 25 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - 3 mm
Sposób ostrzenia - Szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 215 g

Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni - zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question