Z naszej kuchni nóż serii Boker Saga, wykonane ręcznie w naszej fabryce w Solingen, wykonujemy mostek i podnieść kwestię „cięcia w kuchni" na nowy poziom. Nasze wieloletnie doświadczenie w noże na zewnątrz, jak również pomysłowości i kreatywności producenta duński Knife Jesper Voxnaes zostały uwzględnione w koncepcji i konstrukcji Saga ustawić ergonomiczny i stukając nowe standardy techniczne. Uważny przeniesienie tego wspólnego know-how w dziedzinie, która gwarantuje kulinarnych pracujących z Boker Saga pod unikalnym doświadczeniem. Łagodnie zakrzywione uchwyty są wykonane wyłącznie certyfikowane importowanego afrykańskiej Blackwood. Dzięki wysokiej twardości i Blackwood gęstości mieści między innymi ugruntowaną pozycję w europejskich instrumentów dętych drewnianych. Już przy pierwszym kontakcie z serii Saga noża Böker skuteczne ergonomia jest jasne: Każdy arkusz, każdy pęd w linii położona na swoim miejscu w dłoni i zapewnia pełną kontrolę i doskonałe wrażenia cięcia. Jaskółczy ogon rozszerzyły Uchwyt końcowy z większych modeli przynosi dodatkową przyczepność. Wysoka stabilność zawdzięcza BöKER Saga całkowicie ciągły Erl który biegnie przez nóż (w tej samej konstrukcji, jak wiele ostrza myśliwskiej) od wierzchołka ostrza do końca uchwytu. Aby uzyskać optymalne działanie cięcia, jest pełna powierzchnia szlifująca tarczy z Stonewashed końca, ale również wybór 440C stalowego ostrza, która jest doskonała utrzymywanie krawędzi i odporność na korozję stali przekracza normalne nóż kuchenny pory. Wykończenie powierzchni wytworzonych w specjalnym procesie mielenia charakteryzuje się doskonałymi właściwościami ślizgowymi w ciętego materiału, co sprzyja już doskonałą wydajność cięcia. Ponadto mikrostruktura Stonewashed sam jest bardzo odporna na zarysowania, jak to często wizualnie verlieren..Den w strukturze akcent umieścić dużych pustych nity bezbłędnie noszą znamiona Jesper Voxnaes. Breadknife charakteryzuje się specjalnym ząbkami, oraz dłuższym ostrzem. Oprócz chleba, oczywiście, inne twarde pokarmy mogą zatem szczególnie dobrze wyciąć. W przeciwieństwie do tradycyjnej kuchni nóż nie zostanie zgnieciony podczas cięcia nożem do chleba.
Dane techniczne
Stal klingi: |
440C |
Długość całkowita: |
358 mm |
Długość klingi: |
235 mm |
Grubość klingi: |
2.4 mm |
Waga: |
251 g |
Rękojeść: |
Grenadill |
Designer: |
Jesper Voxanes |