-
Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5)
![Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5) Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5)](/images/intershop/658000-659000/Noz-japonski-Due-Cigni-Gyuto-185mm-HH0218-5_%5B658034%5D_480.jpg)
![Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5) Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5)](/images/intershop/658000-659000/Noz-japonski-Due-Cigni-Gyuto-185mm-HH0218-5_%5B658034%5D_480.jpg)
![Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5) Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5)](/images/intershop/658000-659000/Noz-japonski-Due-Cigni-Gyuto-185mm-HH0218-5_%5B658035%5D_480.jpg)
![Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5) Nóż japoński Due Cigni Gyuto Kitchen Knife 185mm (HH02/18.5)](/images/intershop/658000-659000/Noz-japonski-Due-Cigni-Gyuto-185mm-HH0218-5_%5B658035%5D_480.jpg)
Gyuto Kitchen Knife, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin.
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność |
|
Waga | 0.166 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8053675019992 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Zostaw telefon |
Gyuto Kitchen Knife, podstawowe narzędzie każdego kucharza. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu do siekania, krojenia czy plastrowania. Sprawdza się podczas krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać. Wyprodukowany w Japonii.
420JS martenzytyczna stal nierdzewna bogata w 0.15% węgiel, zawierająca min. 12% chromu, która oferuje wysoką hartowność w przedziale 54-56 HRC oraz wytrzymałość, ciągliwość, skrawalność i doskonałą odporność na korozję. Wysoka zawartość węgla powoduje powstawanie związków węglika chromu, zapewniających odporność na zużycie i zachowanie krawędzi po utwardzeniu. Ze względu na wysoką twardość, stal nadaje się do produkcji narzędzi skrawających, ostrzy noży oraz narzędzi medycznych.
Głownia - niezwykle ostra o kształcie Gyuto, idealna do wszelakich prac w kuchni. Wykończona eleganckim satynowaniem, które oprócz walorów estetycznych zapobiega przywieraniu krojonych warzyw czy mięsa do głowni. Klingę wyprowadzono szlifem płaskim (Flat Grind) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.
Rękojeść - z naturalnego klonu. Zamocowany na rękojeści pierścień zapobiega wysunięciu się klingi. Tradycyjny, okrągły kształt pozwala na łatwe dopasowanie noża do każdej ręki i długa pracę bez zmęczenia dłoni.
UWAGA!
Nóż nie nadaje się do mycia w zmywarkach!!! Zaleca się mycie ręczne w łagodnym detergencie.
Made in Japan
Noże z tej serii produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży.
Nóż zapakowano w tekturowe prezentowe pudełko.
Dane techniczne:
Numer produktu: HH02/18.5
Nazwa produktu: Gyuto 185mm
Długość całkowita: 305.0 mm / 12,01"
Długość głowni: 185.0 mm / 7,28"
Grubość głowni: 1.5 mm / 0.06"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: b.d
Materiał głowni: 420JS
Twardość głowni: 54-56 HRC
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Satin
Materiał rękojeści: Drewno klonu
Kolor wykończenie rękojeści: Yellow
Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak
Projekt: Due Cigni
Marka: DUE CIGNI Coltellerie
Producent: Oreste Frati S.R.L.
Kraj pochodzenia: Japonia