-
Język
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Sashimi, kuty VG-10 210mm
Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!
Wysyłka w ciągu | 48 godzin | ||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||
Dostępność | 1 szt. | ||||||||
Waga | 0.21 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5019311920285 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Sashimi
Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły nagrodę Design Plus Award na targach Ambiente Messe w Niemczech.
Damascus - najwyższa seria noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór damastu powstaje poprzez skucie ze sobą wielu warstw stali, podobnie jak robiono to w japońskich mieczach.
VG-10 - gatunek nierdzewnej narzędziowej stali stopowej stworzonej w Japonii specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali została stworzona przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są w Seki w Japonii.
Głownia - niezwykle ostra o kształcie Sashimi (Yanagiba), idealna do przygotowywania tradycyjnego sushi i sashimi, porcjowania, filetowania, ściągania skóry. Jednostronny szlif pozwala kroić żywność w cieniutkie plastry. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej, których zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ostrze wyprowadzono szlifem jednostronnym (Single Beveled) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.
Rękojeść - z laminowanego drewna pakka. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.
UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.
Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży.
Dane techniczne:
- Numer produktu: 85021
- Nazwa produktu: Kasumi Damascus Sashimi Długość całkowita: 345.0 mm / 13.6"
- Długość głowni: 210.0 mm / 8.27"
- Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
- Długość rękojeści: b.d.
- Grubość rękojeści: b.d.
- Waga: 210.0 g / 7.41 oz
- Materiał głowni: VG-10 Core / 32 layers Damast
- Twardość głowni: 59-60 HRC
- Szlif ostrza: Single Bevelled
- Wykończenie głowni: Damast
- Materiał rękojeści: Pakka Wood
- Kolor wykończenie rękojeści: Black
- Pochwa (kabura): Brak
- Akcesoria dodatkowe: Brak
- Projekt: Kasumi
- Marka: Kasumi
- Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Produkty podobne
|
I odbierz 5% RABATU na pierwsze zakupy |
|