• Nóż składany Mikov Leg Knife, Nožička, Nóżka (131-NZn-1)

The Symbol : 131-Nzn-1

Podobnie jak Rybka nóż Nóżka jest jednym z niewielu produktów na świecie produkowanych od pokoleń bez zmiany jego wyglądu, ponad 100 lat. Wykonany przy użyciu tej samej technologii co Rybka z ostrzem ze stali nierdzewnej, odlanymi ze stopu cynku okładkami

Rozmiar wybór
pozostałe
46.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price 13.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier (Pobranie) 23
The Availability Of 23 opak
The Weight Of The 0.038 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Podobnie jak popularny model Rybička <pol. Rybka>, nóż Nožička (model w kształcie nóżki), jest jednym z niewielu produktów na świecie produkowanych od pokoleń bez zmiany jego wyglądu, szacunkowo ponad 100 lat. Wykonany przy użyciu tej samej technologii co Rybička (130-NZn-1) z ostrzem ze stali nierdzewnej i odlanymi ze stopu cynku okładzinami. Legenda która przywołuje nostalgię wspomnień z dzieciństwa, wywołując uśmiech na twarzy posiadacza. 

Nóżka, jeden z najbardziej rozpoznawalnych noży na świecie, wizytówka i sprzedażowy bestseller firmy Mikov.

Głownia - grubości 1.3 mm, wykonana ze stali nierdzewnej 420. Ostrze gładkie Plain, wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (full flat grind) co w połączeniu z nieznaczną grubością klingi, redukuję wagę oraz zapewnia dobre właściwości tnące. Nóż otwierany za pomocą nacięcia na klindze nail nick.

Rękojeść - okładziny chwytu w kształcie nóżki / stopy, odlane ze stopu cynku.

Dane techniczne:
Numer produktu: 131-NZn-1
Nazwa: Rybička Retro Pocket Knife 
Rodzaj stali: AISI 420
Twardość głowni: 53-55 HRC
Długość głowni: 55.0 mm / 2.17"
Grubość głowni: 1.3 mm / 0.05"
Długość całkowita: 133.0 mm / 5.24"
Szerokość głowni: 11.0 mm / 0.43"
Grubość głowni: 1.3 mm / 0.05"
Waga: 30.0 g / 1.06 oz
Rodzaj krawędzi tnącej: Plain
Materiał rękojeści: Zinc
Producent: Mikov s.r.o., Czechy

Opracowanie: firma Sharg® bezpośredni importer

 

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question