• Ostrzałka kamienna dwustronna Herbertz Solingen (292410)

The Symbol : 292410

292410 dwustronny syntetyczny kamień do ostrzenia Herbertz Solingen. Strona brązowa średnioziarnista Medium gradacja 600, strona biała drobnoziarnista Fine gradacja 1200. Do ostrzenia noży, tasaków, maczet, drobnych narzędzi. Do używania z wodą lub olejem

Rozmiar wybór
pozostałe
65.00 -5% 61.75
By the end of the promotion left :
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 8 opak
The Weight Of The 0.245 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

292410 dwustronny syntetyczny kamień płaski do ostrzenia firmy Herbertz Solingen. Strona brązowa średnioziarnista (Medium o gradacji 600, ostrzenie wstępne, zgrubne), strona biała drobnoziarnista (Fine o gradacji 1200, końcowe polerowanie, wykończenie). Przeznaczony do ostrzenia noży, tasaków, maczet, nożyczek oraz drobnych narzędzi. Do stosowania z wodą lub olejem. Wymiary 100 x 50 mm.

Sposób użycia:

1. Przed użyciem zanurz kamień w wodzie na około 15 min. lub użyj oleju do ostrzenia (do każdej ostrzarki używaj wyłącznie jednej z metod).

2. Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni.

3. Trzymaj nóż pod kątem 15°-30° w stosunku do kamienia. Ważne! Podczas ostrzenia utrzymuj stały kąt.

4. Przesuwaj nóż do przodu oraz do tyłu w jednym tempie lekko go dociskając.

5. Wykorzystuj podczas ostrzenia całą powierzchnię kamienia.

6. Kamień podczas ostrzenia powinien być cały czas wilgotny.

7. Kiedy podczas ostrzenia pojawią się zadziory zmień stronę na drugą - przeciągnij ostrze po kamieniu w celu wygładzenia zadziorów. 

8. Na zakończenie oczyść starannie krawędź ostrza oraz kamień.

Dane techniczne:
Numer produktu: 292410
Materiał ścierny: Kamień syntetyczny
Gradacja: 600, 1200
Wymiary: 100.0 mm x 50.0 mm / 3.94" x 1.97"
Waga: 232.0 g / 8.18 oz
Kolor: Biały, Brązowy
Producent: C. Jul. Herbertz GmbH, Solingen

Opracowanie: firmaSharg® wyłączny importer

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question