Ośmio elementowy zestaw kuchenny Samura Harakiri, składający się z:
1. nóż Szefa Kuchni SHR.0085B
2. nóż uniwersalny SHR.0023 nóż Nakiri SHR.0043B
3. nóż do obierania SHR.0011B
4. nóż do chleba i mrożonek SHR.0057
5. nóż do krojenia SHR.0045B
6. nożyczki kuchenne SMS.001B
7. stalka S.500B
8. listwa magnetyczna (+2 kołki rozporowe) SMH.01
Całość zapakowana jest w prezentowe opakowanie.
Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.