• Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

599.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Inpost paczkomaty 0
Kurier 0
Orlen Paczka 0
DPD dostawa do punktów 0
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 5 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Zostaw telefon

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm

Ten nóż o masywnym ostrzu przeznaczony jest przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry. 

Przeznaczenie:

  • filetowanie
  • krojenie

Kolekcję noży MU Bamboo zaprojektował duet włoskich projektantów: Nunzia Paola Carallo i Jacopo Romano Grandis, w świecie designu funkcjonujących pod marką Carallo-Grandis. Noże te gorąco poleca Pietro Leemann, szef kuchni i właściciel znakomitej restauracji Joia w Mediolanie.

Do produkcji noży MU BAMBOO używa się najwyższej jakości japońskiej tzw nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do 58 HRC. Ich rękojeści wykonywane są z japońskiego bambusa, dla wzmocnienia karbonizowanego. Zastosowanie tego materiału do produkcji rękojeści jest swego rodzaju hołdem, jaki projektanci składają japońskiej przyrodzie - wszak bambus występuje powszechnie w Kraju Kwitnącej Wiśni.

Seria MU BAMBOO wymyślona została pod wpływem inspiracji współczesną kuchnią fusion, stąd Carallo-Grandis zaplanowali w niej zarówno noże typowe dla kuchni europejskiej, jak i noże klasycznie japońskie, takie jak Santoku, Deba, Usuba czy Sashimi. Cała kolekcja stanowi idealne połączenie włoskiego designu i japońskiej jakości.

Dane techniczne:

Ostrze - molibdenowo-wanadaowa stal 

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita - 295 mm

Długość ostrza - 165 mm

Rękojeść - karbonizowany japoński bambus

Waga - ok. 250 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie