• Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm [EN-02]

319.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 11 opak
The Weight Of The 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm

Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety", ewentualnie „trzy cnoty". Nie bez powodu - nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw. 

Przeznaczenie:

  • siekanie, szatkowanie
  • krojenie
  • krojenie w kostkę
  • plastrowanie

SENZO ENTREE to linia otwierająca serię produktów firmy SUNCRAFT. Ostrza noży z tej serii wykonano z platerowanej stali 3-warstwowej typu AUS-8. Jest to stal podobna do serii 440 i zawiera dodatek wanadu zwiększający jej twardość. Stal ta należy do stali nierdzewnych, czyli stali o podwyższonej odporności na korozję.

Klingi w linii SENZO ENTREE posiadają pełny trzpień (full tang), osadzony w rękojeści noża za pomocą 3 nitów. Dzięki temu chwyt narzędzi jest pewny, a ono samo pozostaje idealnie wyważone, krojąc, siekając i rozdrabniając produkty z siłą idealnie odpowiadającą naciskowi dłoni kucharza. Środkowy pin wykonany jest w formie mozaiki co zwiększa walory estetyczne noża i stanowczo przykuwa uwagę.

Rękojeści produktów z tej serii wykonane są z drewna Pakkawood* w kolorze czarnym. Specjalne wyprofilowanie u nasady noża pozwala na swobodny i pewny chwyt. Jest to też charakterystyczną cechą tej linii i nadaje nożom delikatny, japoński i płynny charakter.

*Pakkawood to laminowane drewno brzozowe lub klonowe, impregnowane żywicą. Cechuje je bardzo duża odporność na ciepło i wilgoć, zostało opracowane specjalnie do rękojeści noży.

Dane techniczne:

Ostrze - stal AUS-8

Długość całkowita - 290 mm

Długość ostrza - 167 mm

Rękojeść - Black Pakkawood

Waga - ok. 150 g

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question