• Diamentowa ostrzałka Taidea (360/1200) TG1005

46.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 44 opak
The Weight Of The 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Diamentowa ostrzałka do noży T1005DC

image

image

Ostrzałka do noży kuchennych to ergonomicznie zaprojektowane narzędzie niezbędne w każdej kuchni. Wyposażona w gumową, antypoślizgową rączkę daje pewny i stabilny uchwyt oraz zapewnia bezpieczeństwo podczas ostrzenia. Unikalne rozwiązanie kółek ostrzących pozwala na precyzyjne i dokładne ostrzenie noża podczas przesuwania go w obu kierunkach. Dwustopniowy system ostrzenia - zgrubne ostrzenie, które przygotowuje krawędź i nadaje odpowiedni kąt ostrzu, oraz ostrzenie ostateczne, które wygładzając ostrze zapewnia perfekcyjny efekt ostrzenia.

image

Dane techniczne:

  • Typ ostrzałki - ręczna
  • Materiał ścierny - diament i ceramika
  • Gradacja - 360/1200

image

Przeznaczenie :

  • Noże stalowe
  • Tasaki

image

Zawartość opakowania:

  • Ostrzałka

Gwarancja 3 lata.

Instrukcja użycia:

image



Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Użyj jednego lub dwóch stopni ostrzenia, w zależności od tego jak bardzo tępy jest nóż.

Stopień 1 - kółka diamentowe o gradacji 360.
Użyj tego stopnia tylko wtedy gdy nóż jest naprawdę tępy, lub gdy chcesz naostrzyć nóż ceramiczny. By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę

Stopień 2 - kółka ceramiczne o gradacji 1200
Ten stopień służy do wygładzania powierzchni noża. Można go używać często do podostrzenia noża. By wygładzić nóż - kilkukrotnie, delikatnie przesuń ostrze przez szczelinę.

Tak wygląda ostrzenie na tej ostrzałce w praktyce:

.


There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question