-
Język
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Nóż do steków częściowo ząbkowany Samura Harakiri
Nóż do steków Samura Harakiri z 110 mm częściowo ząbkowanym ostrzem ze stali AUS-8 i ergonomiczną rękojeścią z ABS to niezawodne narzędzie do precyzyjnego krojenia mięs.
Wysyłka w ciągu | 48 godzin | ||||||||||
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||
Dostępność | 7 szt. | ||||||||||
Waga | 0.07 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4751029328304 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Nóż do steków Samura Harakiri to eleganckie i funkcjonalne narzędzie, idealne do precyzyjnego krojenia steków oraz innych mięs. Wyróżnia się ostrzem o długości 110 mm, wykonanym z japońskiej stali AUS-8, zapewniającej trwałość i długotrwałą ostrość. Częściowo ząbkowane ostrze umożliwia łatwe przecinanie nawet najtwardszych kawałków mięsa. Ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS gwarantuje pewny i komfortowy chwyt podczas użytkowania. Lekka konstrukcja (65 g) sprawia, że praca z nożem jest wygodna, a nowoczesny design doskonale komponuje się z każdą zastawą stołową.
Parametry
- Długość całkowita: 219 mm
- Długość ostrza: 110 mm
- Stal ostrza: AUS-8
- Twardość: 58 HRC
- Rękojeść: tworzywo ABS
- Waga: 65 g
Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.
- Produkty podobne
|
I odbierz 5% RABATU na pierwsze zakupy |
|