• Nóż składany Herbertz Solingen Laguiole Design Quince Wood, Satin (231112)

The Symbol : 231112

231112 klasyczny scyzoryk niemieckiej marki Herbertz Solingen nawiązujący stylem do tradycyjnego noża francuskiego firmy Laguiole. Wyposażony w korkociąg do wina. Rękojeść drewno pigwy zamocowane nitami z mosiądzu zakończono bolsterami z polerowanej stali

Rozmiar wybór
pozostałe
177.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price 11.99
DPD Pickup 11.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier (Pobranie) 23
The Availability Of 2 opak
The Weight Of The 0.147 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Elegancki nóż składany niemieckiej marki Herbertz Solingen, wyposażony w korkociąg do wina (trybuszon). Nawiązuje stylem do tradycyjnego noża francuskiego Laguiole (Laguiole, od 1829 r. specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży, scyzoryków oraz korkociągów). Wszystkie elementy dokładnie spasowano i co warte podkreślenia, nóż niezwykle efektownie się prezentuje oraz doskonale leży nawet w dużej dłoni.

Głownia - wykonana z odpornej na wykruszenia i pęknięcia wytrzymałej stali nierdzewnej AISI 420. Klinga hartowana w przedziale 54-56 HRC. Ostrze gładkie typuPlain wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind) co w połączeniu z nieznaczną grubością klingi zapewnia ponadprzeciętne właściwości tnące. Otwierany za pomocą nacięcia na klindze, nail nick. Ozdobiona ornamentami blokada sprężynowa głowni, Slip Joint.

Rękojeść - pokryta naturalnymi okładzinami z drewna pigwy o ciekawej strukturze. Okładki chwytu zamocowano nitami z mosiądzu i zakończono bolsterami z polerowanej stali.

Dane techniczne:
Numer produktu: 231112
Rodzaj stali: AISI 420
Długość głowni: 97 mm / 3.82"
Długość całkowita: 217 mm / 8.54"
Waga: 97 g / 3.42 oz
Rodzaj krawędzi tnącej: Plain
Typ głowni: Clip Point
Typ blokady: Slip Joint
Materiał rękojeści: Quinces Wood
Producent: C. Jul. Herbertz GmbH, Solingen

Opracowanie: firma Sharg® wyłączny importer

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question