-
Language
-
Customer zone
-
Shopping Cart ( 0 )
-
Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
Shipping within | 48 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 48 opak |
The Weight Of The | 0.15 kg |
The bar code | |
EAN | 4960375014322 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Leave your phone |
- Description
- Reviews & ratings (0)
- Ask a question
Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą.Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Dane techniczne:
Wymiary - 174 x 55 x 27 mm
Gradacja - 220/1000
Podstawka w zestawie - tak
Waga - 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)
Made in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.
2. Ustawić klingę pod kątem 10-15o, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.
Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.
3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.
4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
- Similar products
|
I odbierz 5% RABATU na pierwsze zakupy |
|