• Nóż Santoku Samura Golf Stonewash AUS-8

The Symbol : SG-0095B
165.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price 11.99
Orlen Paczka 11.99
DPD Pickup 11.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier (Pobranie) 23
The Availability Of 3 opak
The Weight Of The 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Santoku czyli azjatycki nóż szefa kuchni. Jest trochę krótszy od swojego europejskiego odpowiednika, za to trochę szerszy, co pozwala na używanie go np. jako łopatki do przekładania pokrojonego mięsa lub warzyw na patelnię.

Dane techniczne:

  • Długość całkowita: 315mm
  • Długość ostrza: 180mm
  • Stal: AUS-8
  • Hartowanie: 58 HRC
  • Rękojeść: Polipropylen
  • Waga: 95g

Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question