• Nóż do masła Samura Harakiri

Symbol: SHR.0015B

Nóż do masła Samura Harakiri z 96 mm ostrzem ze stali AUS-8 i ergonomiczną rękojeścią z ABS to stylowe i funkcjonalne narzędzie do codziennego użytku.

57.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11.99
Orlen Paczka 11.99
DPD dostawa do punktów 11.99
Inpost paczkomaty 13.99
Kurier 15.99
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 2 szt.
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Zostaw telefon

Nóż do masła Samura Harakiri to eleganckie i funkcjonalne narzędzie, idealne do precyzyjnego krojenia i rozsmarowywania masła oraz miękkich serów. Wykonany z wysokiej jakości japońskiej stali AUS-8, hartowanej do twardości 58 HRC, zapewnia trwałość i długotrwałą ostrość. Ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS gwarantuje pewny i komfortowy chwyt podczas użytkowania. Dzięki kompaktowym wymiarom i lekkiej konstrukcji, nóż doskonale sprawdzi się w codziennym użytkowaniu, dodając stylu każdemu nakryciu stołu.

Parametry

  • Długość całkowita: 208 mm
  • Długość ostrza: 96 mm
  • Stal ostrza: AUS-8
  • Twardość: 58 HRC
  • Rękojeść: tworzywo ABS
  • Waga: 50 g

Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie