-
Language
-
Customer zone
-
Shopping Cart ( 0 )
-
Nóż do masła Samura Harakiri
Shipping within | 48 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 4 opak |
The Weight Of The | 0.12 kg |
The bar code | |
EAN | 4751029323484 |
Zamówienie telefoniczne: 506 500 540
Leave your phone |
- Description
- Reviews & ratings (0)
- Ask a question
Nóż do masła Samura Harakiri to doskonałe narzędzie do precyzyjnego krojenia i rozsmarowywania masła. Został wykonany z wysokiej jakości stali AUS-8, hartowanej do twardości 58 HRC, co zapewnia wyjątkową ostrość i długotrwałą wytrzymałość ostrza. Jego 96 mm ostrze zostało zaprojektowane specjalnie do łatwego krojenia zimnego masła, a także do precyzyjnego rozsmarowywania go na chlebie, bułkach czy tostach. Lekka konstrukcja o wadze zaledwie 50 g sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny i wygodny w użytkowaniu, nawet podczas dłuższego użytkowania. Ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS zapewnia pewny chwyt, co sprawia, że praca nim jest komfortowa i precyzyjna. Nóż do masła Samura Harakiri łączy funkcjonalność z estetycznym, nowoczesnym designem, który idealnie pasuje do każdej kuchni. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących wysoką jakość narzędzi kuchennych, które dbają o każdy detal w swojej kuchni.
Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.
- Similar products
|
I odbierz 5% RABATU na pierwsze zakupy |
|