• Nóż uniwersalny ząbkowany 15 cm Samura Harakiri

The Symbol : SHR.0024B
105.00
opak Add to wishlist
Shipping within 48 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 13 opak
The Weight Of The 0.12 kg

Zamówienie telefoniczne: 506 500 540

Leave your phone

Ząbkowany nóż uniwersalny Samura z serii Harakiri to wszechstronne narzędzie, idealne do krojenia produktów o twardej skórce, takich jak chleb, pomidory czy owoce cytrusowe. Jego 15-centymetrowe ostrze ze stali AUS-8, hartowane do twardości 58HRC, gwarantuje trwałość i precyzję cięcia. Ząbkowana krawędź pozwala łatwo przecinać produkty bez ich miażdżenia, zachowując naturalny kształt i strukturę. Lekki nóż o wadze zaledwie 59 g, z ergonomiczną rękojeścią z tworzywa ABS, zapewnia komfort użytkowania, nawet przy dłuższych zadaniach. To niezastąpiony pomocnik w każdej kuchni.


Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question